Skip to content →

Viisi myyttiä koiran käyttäytymiseen liittyen

1. Häntää heiluttava koira on aina iloinen koira

Tämä on kenties vanhin ja yleisin koiriin liitetty myytti. Toki kyseessä ei ole aivan puhdas myytti, sillä koiran heiluttaessa vimmatusti häntäänsä, on se usein merkki iloisuudesta. Näin ei kuitenkaan aina ole. Koira voi heiluttaa häntäänsä myös ollessaan peloissaan tai ahdistunut. Pelkkä hännän heiluminen ei siis tarkoita aina iloisuutta, vaan omistajan on tulkittava myös muita koiran eleitä.

2. Vanha koira ei opi uusia temppuja

Tämäkin on hyvin vanha virheluulo, joka ei ollenkaan pidä paikkaansa. Vanha koira saattaa kuulla ja nähdä huonommin, mikä saattaa vaikeuttaa oppimista, mutta muutoin vanha koira oppii kyllä uusia temppuja yleensä oikein hyvin.3. Koira saa takapihalla ollessaan tarvitsemansa määrän liikuntaa/aktiviteettejaKoira saattaa käydä pihalla tarpeillaan ja tutkia ympäristöään, mutta on muistettava, että se on pohjimmiltaan laumaeläin. Mikäli et ole takapihalla yhdessä koiran kanssa aktivoimassa sitä, tulisi koira viedä päivittäin kävelylle, uimaan tai muulla tavoin liikkumaan yhdessä.

4. Koirat vihaavat kissoja – ja postinkantajia

Koira ja kissan nähdään usein toistensa vihollisina. On totta, että osa koirista jahtaa mielellään kissoja, mutta myytti ei silti pidä paikkaansa. Useimmiten, etenkin pentuna kissoihin totutettu, koira hyväksyy kissan laumaansa ja nämä kaksi tulevat erinomaisesti toimeen keskenään.Ja ei, koirilla ei ole myöskään erityistä vihasuhdetta postinkantajiin. Useimmat koirat suhtautuvat perheeseensä suojelevasti, ja kun tuntematon ihminen lähestyy taloa, on luonnollista, että koira haukkuu. Jos postinkantaja on jatkuvasti sama ja koiralla on mahdollisuus tutustua tähän, ei haukkumista useinkaan tapahdu.

5. Rauhallinen koira on tyytyväinen koira

Tämä myytti ei pidä ollenkaan paikkaansa, päinvastoin. Hiljaa paikoillaan oleva koira ei yleensä ole tyytyväinen, vaan päinvastoin peloissaan tai ahdistunut. Hyvänä esimerkkinä voidaan pitää löytöeläinkodeissa olevia koiria, jotka usein vaikuttavat hyvinkin rauhallisilta.

Published in Koira