Skip to content →

Koiria maailmassa

Koiria on maailmassa uskomattoman paljon ja niiden lukumäärää onkin lähes mahdotonta sanoa tarkkaan, mutta hauvoja tiedetään silti olevan satoja miljoonia.

Koirat lemmikkeinä ovat erittäin yleisiä ja täällä Middleriversissä pyrimmekin olemaan koiramaailman asiantuntijoita ja tarjoamaan ihmisille heidän kaipaamaansa tietoa, oli kyseessä sitten koiran hankinta, arkipäiväiset asiat tai vaikkapa koiraharrastukset kuten agility.

Koirien maailma kehittyy jatkuvasti ja ilmoille tulee niin uusia palveluita, tuotteita kuin myös koiratapahtumia, joista haluamme viestiä ensimmäisenä juuri sinulle.

Kaikki mitä tulee tietää koirista

Koirat ovat seurallisia, ystävällisiä ja uskollisia olentoja, joista osa vieläpä erittäin hyödyllisiä ihmisille muussakin kuin seuramielessä. Koirat voivat olla osana tärkeitä asioita muun muassa hirvi- tai lintumetsällä, sokeiden opaskoirina, poliisin apuna, tai koulutettu vainuamaan huumeita tai löytämään sairauksia uskomattoman hajuaistinsa vuoksi. 1950-luvulla jopa kuuhun asti on saatu koira, tuo kenties monelle tuttu haukku nimeltä Laika.

Pienenä tietoiskuna kerromme myös, että rekisteröityjä koirarotuja on maailmassa yli 300 kappaletta, puhumattakaan virallisten lisäksi sekarotuisista koirista. Näistä sadoista roduista jaetaan koirarodut vielä muutamaan eri luokkaan, kuten terriereihin ja vainukoiriin.

Suosituimmat rodut

Suosituimpiin ja yleisimpiin koirarotuihin lukeutuu muun muassa kultaiset noutajat ja labradorit, länsiylämaanterrierit, saksanpaimenkoirat sekä cockerspanielit. Vuosikymmenellä on monesti myös vaikutusta siihen, mikä koira on suosittu mihinkin aikaan.

1920-luvulla jylläsivät saksanpaimenkoirat, jonka jälkeen 1930-1940 luvulla Amerikan cockerspanielit aina 1950-luvun taitteeseen asti, kunnes beagle siirtyi suosituimmaksi ykköskoiraksi. Koirilla on näkyvä rooli monesti myös mediassa, lehdissä ja elokuvissa tai TV-sarjoissa, kaikista tutuimpina muun muassa Englannin kuningattaren lukuisat corgit, Tintin Milou-koira tai tutun Poliisikoira Rex- sarjan ihastuttava saksanpaimenkoira.

Tämä oli kuitenkin vasta alkua, koiraihmisen kulmakivisivustosta Middleriversistä löydät kaiken tarvittavan – lämpimästi tervetuloa mukaan!