Skip to content →

Pennun koulutuksen ABC

Istu! Anna tassu! Hyvä poika! Kun taloon tulee uusi eläinasukki, on pennun koulutuksessa oltava kärsivällinen ja johdonmukainen parhaan lopputuloksen saamiseksi.Pentuaika on ihanaa, hauskaa ja jännittävää, mutta myös erityisen tärkeää tulevaisuuden kannalta ja sillä voi olla kauaskantoiset vaikutukset. Sivustoltamme löydät ohjeita askel askeleelta pienokaisen kotiutumisen helpottamiseksi ja apua pennun kouluttamiseen. Kerromme niin tarvittavista varusteista, koulutusmenetelmistä, käskyistä, palkitsemisesta, esimerkkinä toimimisesta, kuin myös toimivan omistaja-lemmikkisuhteen rakentamisesta.Toivotamme sinut tervetulleeksi sivustollemme, jossa haluamme tarjota koiranpennun koulutuksen ABC:n joka kotiin.

Koiranpentu tuli taloon

Pennun koulutus etenee järjestelmällisesti vaihe vaiheelta, jolloin kärsivällisyys on avainsana. Pieni pentu väsyy helposti ja sen keskittymiskyky on rajallinen, joka on hyvä muistaa turhautumisen välttämiseksi.Ensimmäisten kuukausien aikana pennun maailma on täynnä uusia ihmeellisiä asioita ja opittavaa riittää. Sosialisointi on tärkeä osa-alue, jotta pentu tottuisi mahdollisimman hyvin muihin ihmisiin ja oppii uteliaaksi ujon sijaan. Koiran itseluottamusta on pyrittävä kehittämään ja oikean sekä väärän eron opettaminen on erittäin tärkeää. Isoimpia huolenaiheita omistajalle pentuaikana on sisäsiistiksi kouluttaminen.Ajan kanssa ja tehokkaiden toimintatapojen avulla tästäkin selvitään hienosti ilman suurempaa stressiä. Luokse tuleminen, istuminen, ulkoilu, ruokailu, käyttäytyminen muiden koirien ja ihmisten kanssa ovat kaikki arkipäiväisiä asioita alkuaikoina, joihin perehdytämme pennunomistajaa sivullamme.

Turvallisuudesta tinkimättä

Pentutaloudessa turvallisuus on myös tärkeä seikka, kaikkea aina sähköjohdoista suklaalevyihin kun pieni karvakorva haluaisi haistella ja maistella. Kotona on huomioitava monta asiaa, joista saattaa koitua vaaraa pennulle, jota kaikki uusi ja kielletty kiinnostaa. Ensivalmistelut jo ennen koiran saapumista helpottavat ensimmäisiä hetkiä yhdessä.Täällä tarjoamme vinkkejä auttamaan arkeasi ja valmistautumista pentuelämään. Kaikki menee varmasti hyvin, kun tunnet olosi itsevarmaksi ja hankit riittävästi tietoa pentumaailmasta. Hyvä muistisääntö on, että ennakointi on aina parempi kuin jälkiviisaus!

Published in Koira