Skip to content →

Suomalaisten suosimat koirarodut

Jokaisella maalla on omat suosikkikoiransa ja usein perinteisesti suositut koirarodut myös säilyttävät asemansa pitkään. Vaikka ajoittain kuuluisat henkilöt, jotka esiintyvät koiriensa kanssa julkisuudessa voivat saada aikaan piikin rodun suosiossa, perinteisesti varmoiksi valinnoiksi todetut koirarodut pitävät pintansa.Yksi esimerkki julkisuuden henkilöstä, joka tunnetaan myös koirien ystävänä, on presidentti Sauli Niinistö. Suomen presidentin Lennu-koira on saanut paljon huomiota suomalaisissa medioissa tehden Bostonin-terrieristä rotuna entistä tunnetumman.

Labradorinnoutaja

Suomalaisten suosikkikoira vuodesta toiseen on labradorinnoutaja, joiden pentuja syntyy Suomessa vuosittain lähes 2000 kappaletta. Koiran suosiota selittää rodun monikäyttöisyys. Seurakoirana tunnettu labradorinnoutaja sopii harrastuskoiraksi, opaskoiraksi ja myös avustajaksi. Lisäksi Suomen poliisi käyttää labradorinnoutajia huumekoirina.

Suomenajokoira

Suomenajokoira, perinteinen suomalainen koirarotu, nauttii suosiosta erityisesti kaupunkien ulkopuolella maakunnissa. Kaupungeissa suomenajokoiriin harvemmin törmää, mutta maakunnissa suomenajokoira on yksi suosituimmista koiraroduista. Koirat soveltuvat erinomaisesti työkäyttöön. Suomenajokoiralle syntyy pentuja Suomessa vuosittain noin 1600 kappaletta. Ja vaikka rodun suosio laskikin pitkään, on kyseessä silti yhä varsin suosittu koirarotu.

Jackrusselinterrieri

Pienemmistä koiraroduista suosittu on jackrusselinterrieri, joka on alun perin ketunmetsästyksessä käytetty terrierirotu. Pääosin valkoinen koirarotu on lähtöisin Englannista, jossa koiran jalostus aloitettiin 1800-luvulla pastori John ”Jack” Russelin toimesta. Terrierin käyttötarkoitus oli metsästäjän auttaminen luolakoirana.Jackrussellinterriereistä on olemassa kaksi eri pääryhmää, englantilainen ja australialainen. Koirat erottaa helpoiten kompaktin kokonsa puolesta englantilaisten terrierien ollessa kookkaampia ja myös sileäkarvaisempia.

Published in Koira