Skip to content →

Ei nimi koiraa pahenna

Koiraa ei turhaan kehuta ihmisen parhaaksi ystäväksi. On vaikeaa löytää yhtä luotettavaa, sympaattista ja lojaalia ystävää. Karvakorva on se, joka odottaa isäntäänsä tai emäntäänsä aina kotiin häntä iloisesti heiluen. Koira ei pienistä suutu, vaan uskoo ikuiseen ystävyyteen. Koiran voi hylätä, mutta koira ei ikinä hylkäisi omistajiaan.Koira on korvaamaton apu monissa tilanteissa. Tosiystävyyden lisäksi koiria käytetään metsästysapuna, terapiamuotona kehitysvammaisille, metsästyskoirana, opaskoirina sokeille ja tärkeissä tehtävissä kuten poliisikoirina sekä etsintään erikoistuneina koirina. Koira oppii helposti monia temppuja ja tärkeitä taitoja, ja se nauttiikin uuden oppimisesta ja erilaisista virikkeistä.Koira on ennen kaikkea kotieläin. Se tarvitsee paljon seuraa, rakkautta, liikuntaa ja virikkeellistä tekemistä. Arjessa sille on annettava aikaa, huomiota, ruokaa, ulkoilua ja sitä on vietävä säännöllisesti eläinlääkärin tarkastettavaksi. Jokaisen koiraa harkitsevan tulee miettiä, minkä kokoinen ja tyylinen koira sopii juuri itselle. Osa koirista tarvitsee enemmän liikunta kuin toiset, ja jotkin rodut soveltuvat toisia koiria paremmin erilaisiin tehtäviin ja tarvitsevat siksi runsaammin virikkeitä. Koira on ollut ihmisen rinnalla monessa mukana, se on lentänyt kuuhun ja esiintynyt elokuvissa. Se on pelastanut ihmishenkiä ja ryöminyt paikkoihin, joihin ihminen ei mahdu. Parhaimmillaan onnellinen koira levittää onnea, apua ja taitojaan kaikille laumansa jäsenille. Ihminen voi oppia koiralta lojaaliutta, ystävyyttä ja jaloa mieltä. Oikea koulutus ja rakkaus lemmikkiä kohtaan tuo esille sen parhaat puolet.

Monet koirat ovat nousseet kuuluisiksi eri syistä. Yksi heistä on suomalaiskoira Soni, jonka Youtubeen ladattua videota on katsottu eri puolilla maailmaa. Videolla tottelevaisuuskokeissa kilpaileva valloittava koira antautuu viettiensä vietäväksi. Miljoonia hauskuuttanut video ei ehkä naurattanut Sonin omistajaa tapahtumahetkellä, mutta jälkikäteen se on saanut monien suupielet leveään hymyyn. Sonista tuli hetkessä kuuluisa, kun suosittu amerikkalainen näyttelijä Ashton Kutcher twiittasi Sonin videon seuraajilleen. Videolla Sonin on tarkoitus juosta herkkuja ja leluja pullollaan olevan radan läpi omistajan luo. Suurin osa koirista toimiikin juuri niin kuin oli tarkoitus, mutta Soni jää tyhjentelemään herkkukuppeja ja peuhaamaan lelujen kanssa. Sonin ura tottelevaisuuskokeissa kuitenkin jatkuu, ja tulevaisuudessa herkut ja lelut on jätettävä tositilanteessa rauhaan.

Hupaisa nimi tuo hymyn huulille

Koiria on nimetty mitä hassumpien asioiden mukaan. Nakki, Keksi, Bisse ja Taisto ovat kaikki joidenkin autuaan tietämättömien karvakorvien nimiä. Koiran nimi saa nauramaan, jos se liittyy koiran ulkonäköön tai on muuten vain hyvin osuva. Koiran voi nimetä myös oman harrastuksen, idolin tai itselle rakkaan asian mukaan.Neymar on yksi maailman tämän hetken parhaimmista jalkapalloilijoista. Hän pelaa maansa Brasilian maajoukkueessa, mutta toimii liigakaudella Espanjalaisen FC Barcelonan hyökkääjä. Neymar kuuluu niihin brasilialaisiin, joita on onni potkaissut. Hänen taitonsa huomattiin jo nuorena, ja hänet kutsuttiinkin Real Madridin riveihin jo 14-vuotiaana. Nuoren iän takia huippufutaaja halusi tosin silloin vielä pysytellä kotimaassaan. Jalkapallon lisäksi Neymarilla on toinenkin intohimo, nimittäin pokeri. Hän pelaa paljon ja hänellä kerrotaan olevan peliin loistava silmä. Neymar on nähty useissa tärkeissä turnauksissa maailman parhaimpien pokerinpelaajien kanssa. Menestyneen jalkapalloilijan ja intohimoisen pokerinpelaajan takana on myös pelin mukaan nimetty koira, joka kertonee paljon Neymarin vapaa-ajan intohimosta. Suositun pelin mukaan nimetty Poker on valloittava kultainennoutaja, josta on myös ladattu nettiin useita videoita.

Koiramaista seikkailua

Neuvostoliittolaisen katukoiran Laikan tarina on taatusti tuttu jokaiselle. Laikan seikkailun jälkeen avaruudessa on käynyt muitakin koiria. Netissä on lukuisia hauskoja eläinvideoita, joista monien pääosassa ovat mainiot karvakorvat. Ne oppivat tekemään temppuja jos omistaja vain jaksaa hieman panostaa aikaa ja nähdä vaivaa. Oppiminen käy toiston sekä palkintojen avulla. Koira on vastaanottavainen kaveri, jolla on halu miellyttää omistajaansa. Palkinnot ovat mannaa koiran itsetunnolle.Koirien taitoja ja käyttöä eri tilanteissa on jalostettu kautta aikain. Eri rodut auttavat esimerkiksi salametsästäjäjahdissa Afrikassa, ja tulevaisuudessa koiria aiotaan käyttää myös sairauksien havaitsemisessa niiden vainun avulla. Koiran hajuaisti on sen johdattaja, jonka avulla koira pystyy suorituksiin, jollaisista ihmiset voivat vain haaveilla. Nimi kertoo koiran kohdalla enemmän sen omistajasta ja omistajan harrastuksista kuin itse koirasta. Oli koiran nimi sitten spagetti, Rocky tai Litmanen, voi se venyä uskomattomiin suorituksiin oikeanlaisen ohjauksen tuloksena.

Published in Koira