Skip to content →

Miten menetellä, kun koira menehtyy?

Täällä tiedämme, että koira todella on ihmisen paras ystävä. Mitä tehdä, kun jopa yli 15 vuotta vierellä kulkeneen hännänheiluttajan aika tulee lähteä koirien taivaaseen?Koira tarjoaa rakkautta, uskollisuutta, turvaa sekä seuraa arjen rutiineihin. Koiranomistajan elämä kuitenkin jatkuu vaikeasta ajasta huolimatta ja sivustoltamme löydät apua näiden kurjien hetkien käsittelemiseen ja vinkkejä käytännön järjestelyihin.

Kun koirakaverista aika jättää

Koiran menettäminen on edessä kaikilla koiranomistajilla, mutta siihen voi kuitenkin hieman varautua etukäteen ja täten helpottaa pahinta järkytystä tietämällä miten toimia. Ensimmäisenä neuvonamme on soittaa eläinlääkärille, joka antaa lisäohjeita jatkoa varten. Koira usein kuolee kotiin, jolloin koiran ruumiille on tehtävä jotakin melko nopealla aikataululla. Kuolemasta on myös ilmoitettava.Karvakuonon hautaamisessa on myös muutamia eri vaihtoehtoja, joihin voit perehtyä avullamme. Käytännön asioiden jälkeen koittaa normaali elämä, johon koira on jättänyt ison aukon. Sivumme tarjoaa ohjeita menetyksen käsittelyyn ja siitä selviämiseen.

Ikävä ei jätä

Olit sitten yksineläjä, pariskunta, tai lapsiperheellinen koiranomistaja, on suru aina yhtä ikävää. Lapsille on osattava kertoa ja selittää, mihin karvakuono oikein on mennyt. Koirien taivaasta kertominen ja esimerkiksi hyvästi-kirjeen kirjoittaminen lapsen kanssa monesti auttaa. Lemmikin voi myös haudata vaikkapa eläinten hautausmaalle, missä ystävää voi aina käydä silloin tällöin katsomassa ja muistelemassa yhteisiä aikoja.Sivustollamme pyrimme tarjoamaan neuvoja ensihätään, ymmärrystä sekä vertaistukea koiran menettämisen jälkeen. Surullisessa ja järkyttyneessä mielentilassa on usein hyvin vaikeaa saada asioista otetta tai tietää mistä aloittaa. Koira on aina iso osa elämää ja yhdessä kuljetaan usein pitkä tie, menetykselle on annettava aikaa ja omistajalle tarjottava ymmärrystä.

Published in Koira