Skip to content →

Koira – kodin vahti, metsästäjä, pelastaja – ja ihmisen paras ystävä

Kukapa ei rakastaisi koiria? Näitä vanhimpia ihmisen kesyttämiä eläimiä, jotka ovat nykyään yleisimpiä lemmikkejä Suomessa. Koiria on kautta aikain pidetty lemmikkeinä niiden lukuisten taitojen vuoksi; koira on hyvä vahti ja vartija ja osa roduista sopii erinomaisesti esimerkiksi metsästykseen. Nykyään koiria käytetään lisäksi paljon erilaisiin pelastus- ja palvelustehtäviin, kuten poliisin apuna huumekoirina ja näkövammaisten opaskoirina. Lukuisista tehtävistään huolimatta koira on ihmiselle kuitenkin ennen kaikkea luotettava ystävä, tuki ja turva. Yhä useammin koira hankitaankin perheeseen nimenomaan perheenjäseneksi.

Tältä sivustolta löytyy kaikkea mahdollista luettavaa sinulle, joka rakastat koiria. Luettavissa on muun muassa erilaisia artikkeleita koiriin liittyen sekä vinkkejä esimerkiksi koiran hoitoon ja koulutukseen. Olemme laatineet myös koirankoulutusoppaan helpottaaksemme uuden perheenjäsenesi sopeutumista perheesi rutiineihin. Lisäksi sivustolta löytyy vinkkejä siihen, kuinka aktivoida koiraa ja huolehtia näin ollen siitä, että myös koira on tyytyväinen ja sillä on perheessä hyvä olla.

Suurimmalle osalle koirista on tärkeää, että ne pääsevät jollain tavoin toteuttamaan myös lajityypillistä käyttäytymistään. Voit myös lukea sivustoltamme hauskoja faktoja koiriin liittyen – kumoamme lisäksi esimerkiksi yleisimpiä koiriin liitettyjä myyttejä, jotka eivät todellisuudessa pidä paikkaansa. Sivuilta löytyy myös erilaisia testejä koiranomistajille.

Tervetuloa hakemaan tietoa, lukemaan vinkkejä tai yksinkertaisesti nauttimaan koira-aiheisista artikkeleista!