Skip to content →

Hauskoja koirafaktoja – tiesitkö nämä?

Koira voi oppia uskomattomiakin asioita. Koirat nimittäin pystyvät ymmärtämään jopa 250 erilaista sanaa ja elettä. Lisäksi koira kykenee laskemaan viiteen ja suorittamaan yksinkertaisia matemaattisia laskutoimituksia. Joidenkin venäläisten kulkukoirien väitetään jopa oppineen siirtymään metrolla tiheimmin asutuille alueille, joilla ruoan löytäminen on helpompaa.Erilaisia karvaisten ystäviemme suorittamia pelastustarinoita kuulee jatkuvasti. Esimerkiksi Afganistanissa kaksi paikallista kulkukoiraa pelasti yhteensä 50 amerikkalaissotilasta. Facebookissa kerättiin kasaan yli 20 000 dollaria, jotta koirat saatiin lennätettyä Yhdysvaltoihin pelastamiensa sotilaiden luo. Koirat pelastavat usein ihmisiä, mutta myös ihmiset pelastavat koiria. Coloradossa Naki’o –niminen koira menetti kaikki raajansa paleltumien vuoksi, mutta hän sai neljä proteesia ja juoksee nykyään aivan kuten muutkin koirat.Opaskoirat puolestaan oppivat pienestä pitäen erottamaan, milloin ne ovat ”töissä” ja milloin vapaalla. Kun pentukoiralta ottaa valjaat pois, se alkaa käyttäytyä kuin tavallinen leikkisä koiranpentu. Näkövammaisten opaskoirat oppivat tekemään jopa tarpeensa käskystä, jolloin omistaja voi siivota jätökset. Uroskoirat oppivat tekemään tarpeensa nostamatta jalkaa.Muita hauskoja faktoja:

  • Paul McCartney äänitti Beatlesin kappaleeseen ”A Day in the Life” erityisen korkean äänen, jonka vain koira voi kuulla. McCartneylla oli itsellään Shetlannin lammaskoira.
  • Koiran hajuaisti on 10 000 kertaa tarkempi kuin ihmisen. Jotkut koirat voivat haistaa jopa 300 tunnin takaisia jälkiä. Koira pystyy haistamaan jopa diabetesta sairastavan ihmisen insuliininlaskun, minkä ansiosta koiria pystytään kouluttamaan diabeetikoiden avuksi.
  • Dalmatialaiset syntyvät täysin valkoisina, ja saavat mustat pilkkunsa vasta myöhemmin. Basenjit eivät puolestaan osaa haukkua, newfoundlandinkoirat ovat hyviä uimareita räpylätassujensa ansiosta ja lunnikoirilla on kuusi varvasta kussakin tassussa!

Published in Koira