Skip to content →

Kaverikoira-toiminta

Eläimet tunnetusti tuovat hymyn monen kasvoille ja kukapa ei tykkäisi koiran silittämisestä, tassusta kiinni pitämisestä tai koiran märän kirsun tervehdyksestä ja nappisilmien tuijotuksesta. Kaverikoiratoiminta piristää, ilahduttaa ja antaa kaivattua läheisyyttä ihmisille, joilla ei syystä tai toisesta ole omaa lemmikkiä.Sivustollamme voit perehtyä paremmin tähän ihailtavaan toimintaan, jota harjoittavat vapaaehtoistyöntekijät. Koirista vastaavat kaverikoiranohjaajat, jotka vierailevat karvatassujen kanssa vanhusten, lasten tai kehitysvammaisten juttusilla kouluissa, laitoksissa, päiväkodeissa ja muissa värikkäissä tapahtumissa.Täällä kerromme toiminnan historiasta, käytännön asioista, koiranohjaajien vaatimuksista sekä vastaamme yleisimpiin kysymyksiin, kuten sopisiko oma koira koirakaveriksi tai mistä löytää itselleen tai läheiselle koirakaveri. Mikäli olet kiinnostunut koirakaveruudesta puolin tai toisin, olet juuri oikeassa paikassa!

Koira – ihmisen paras ystävä

Toiminta on ehdottomasti muutakin kuin vain hauskaa ajanvietettä, nimittäin sillä voi olla erittäin tärkeä merkitys ”asiakkaalle”, kuten yksinäiselle vanhukselle joka ei enää voi ottaa omaa koiraa, mutta kaipaa tätä osaksi elämäänsä. Monesti myös lapset ja kehitysvammaiset nauttivat suunnattomasti palvelusta ja odottavat kyseistä päivää saapuvaksi, jolloin koira tulee kyläilemään.Kaverikoiria on monen ikäisiä, rotuisia ja kokoisia, mutta kriteereitäkin kuitenkin koirakaveriksi pääsemisessä on. Koirat ovat tavallisia kotikoiria ilman terapiakoiran koulutusta, mutta pystyvät silti antamaan samankaltaisen parantavan positiivisen vaikutuksen ihmisille. Koiran tulee olla vähintään kaksi vuotta vanha, kiltti, toteltava omistajaansa saumattomasti ja ollut tottunut esimerkiksi yhtäkkisiin ääniin ja liikkeisiin. Toiminta ei myöskään saa rasittaa koiraa ja tavallisesti vierailuita koiraa kohden sallitaan yksi per viikko.

Sukella mukaan koirakaveritoimintaan!

Sivustollamme kerromme muun muassa tarkemmin, kuinka päästä osaksi koirakaveritoimintaan, mitä osallistumiseen vaaditaan sekä missä järjestetään aiheeseen liittyviä tapahtumia ja rekrytointeja. Toiminnasta saa paljon irti myös koiranomistaja, joka saa viettää enemmän aikaa lemmikkinsä kanssa, tuoda iloa muille sekä tutustua uusiin ihmisiin ja luoda kontakteja muiden koiraihmisten kanssa.Lämpimästi tervetuloa tutustumaan koirakaveritoimintaan!

Published in Koira